Politieberichten

Aanhouding voor mishandeling tramconductrice

Rotterdam - 28 oktober 2024 14:24

Twee weken geleden liet de politie in het lokale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond beelden zien van een man die begin september een tramconductrice mishandelde. De verdachte sloeg de vrouw in tramlijn 23 een gebroken kaak. Na de uitzending kwamen meerdere goede tips binnen. Vrijdagochtend meldde de man zichzelf bij het politiebureau waar hij is aangehouden.



Op 10 september was het slachtoffer, een 59-jarige Rotterdamse, aan het werk als conductrice in de tram, tram 23 in de richting van Marconiplein.Bij tramhalte Prinsenplein in Rotterdam stapte een man in die haar later bij tramhalte Vuurplaat sloeg. De man probeerde in te checken met zijn pinpas, maar dit werkte niet. Het slachtoffer sprak hem hierop aan, maar de man weigerde online een kaartje te kopen en wilde naar de Vuurplaat in Rotterdam reizen.

Enkele haltes later sprak het slachtoffer de man nogmaals aan, maar hierop begon de man haar uit te schelden. Eenmaal bij de Vuurplaat in Rotterdam, zei de man vervelende dingen tegen haar terwijl hij naar haar toe kwam lopen. De vrouw probeerde de man op afstand te houden, maar hij dreigde haar te slaan. Vervolgens sloeg hij haar daadwerkelijk in het gezicht en rende weg. Het gevolg van de klap/klappen was een gebroken bovenkaak aan de linkerkant van haar gezicht en een flinke blauwe plek bij het rechtersleutelbeen.

Half oktober toonde de politie beelden van de verdachte in het lokale programma Bureau Rijnmond en op social media. Dit leidde tot meerdere tips over de identiteit van de verdachte. De verdachte, een 30-jarige Rotterdammer, meldde zich vrijdagochtend op het politiebureau waar hij is aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden met een dagvaarding. Dit betekent dat hij zijn rechtszaak in vrijheid mag afwachten.  

Bron: politie.nl


Politieberichten

Signalen van uitbuiting in de binnenvaart aangepakt

Eind september voerde Nederland tijdens een internationale actieweek van Aquapol grootschalige controles uit op riviercruiseschepen. Het doel was om de binnenvaartschepen op mogelijke signalen van arbeidsuitbuiting  en ernstige benadeling te controleren. Daarvoor werkten mensen van de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties (LX), de Zeehavenpolitie Rotterdam, de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) samen.

28 oktober 2024 16:19 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl