Politieberichten

Twee mannen aangehouden die zich voordeden als nepagenten

Kerkdriel - 11 juni 2024 11:43

De politie heeft een man van 19 jaar uit Eindhoven en een man van 20 jaar uit Tilburg aangehouden. Zij deden zich voor als politieagent. De politie kwam de mannen op het spoor omdat een burger zo alert was om 112 te bellen toen ze de nepagent aan de lijn had.Het slachtoffer, een 66-jarige vrouw uit de gemeente Maasdriel, werd op donderdag 6 juni rond 17.15 uur gebeld door een anoniem nummer. Haar man nam de telefoon op en hoorde dat iemand zich voordeed als de politie uit Den Bosch. De zogenaamde agent vroeg of de slachtoffers verdachte personen in hun omgeving hadden gezien. De nepagent zou namelijk drie personen hebben aangehouden die wilden inbreken bij de slachtoffers thuis. Daarna vroeg de zogenaamde agent of er nog waardevolle spullen in huis lagen. Nadat hij dit vroeg gingen alle alarmbellen bij het vrouwelijke slachtoffer af. Ze nam het gesprek over en vroeg aan de nepagent wat hij bedoelde. Ondertussen gaf ze een andere telefoon aan haar man waarop ze 112 intoetste om de politie te bellen omdat ze de situatie niet vertrouwde. In de tussentijd hield ze de zogenaamde agent aan de praat. Hij gaf aan dat er iemand bij haar langs zou komen om de waardevolle spullen op te halen. De vrouw moest een code opschrijven. Als de koerier aan huis zou komen dan moest de koerier dezelfde code doorgeven en dan kon ze de spullen aan de koerier overhandigen. Ondertussen kreeg de vrouw van de echte politie te horen dat ze onderweg waren.

Achtervolging

De man van 19 jaar uit Eindhoven is op heterdaad aangehouden. Toen de politie ter plaatse was zag een agent dat er bij de woning iemand uit een auto stapte. De man liep naar de woning toe en wilde aanbellen. Toen de agent dichterbij kwam ging de man ervandoor en stapte weer in de auto. Daarop is een achtervolging ingesteld. Uiteindelijk kon de man aan de Inktfordsweg in Bruchem worden aangehouden. Op dinsdag 11 januari is de man van 20 jaar uit Tilburg buiten heterdaad aangehouden.

Nepagenten

Op verschillende plekken in Oost-Nederland doen oplichters zich voor als agent. Ze weten mensen met een babbeltruc te overtuigen om waardevolle spullen en spaargeld aan hen te geven. We waarschuwen voor deze geraffineerde oplichtingspraktijken: de politie vraagt u nooit om spullen of geld te geven zodat deze ‘veiliggesteld’ kunnen worden!

Vraag om identificatie en bel de politie

Let op: de politie gaat nooit op deze manier te werk. Een agent zal u nooit vragen om waardevolle spullen of geld af te staan om deze ‘veilig te stellen’. Wordt u gebeld door iemand die zich voordoet als politiemedewerker en vertrouwt u het niet? Hang op en maak melding bij de politie. U kunt hiervoor het telefoonnummer 0900-8844 bellen. Vraag een agent die bij u aan de deur staat altijd om zijn of haar politie-identificatie. Op zo’n legitimatiebewijs (een pasje ter grootte van een rijbewijs) staat een politielogo, een foto en het dienstnummer. Kan de ‘agent’ geen ID tonen of twijfelt u aan de echtheid ervan? Bel dan 112, aangezien het om een heterdaadsituatie gaat. Laat een agent die zich niet kan identificeren nooit zomaar binnen.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Drie aanhoudingen na dodelijk steekincident

Zaterdag- op zondagnacht ontvingen wij rond 02.55 uur een melding van een steekincident aan de Wijnstraat in Dordrecht. Na een ruzie is een 19-jarige man uit Dordrecht neergestoken. Hij is zwaargewond in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen is overleden.

23 juni 2024 12:35 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl