Politieberichten

12 personen aangehouden tijdens actieweek Etoile

Driebergen-Rijsenburg - 23 april 2024 15:32

Grote hoeveelheden hard- en softdrugs, enorme bedragen contant geld, wapens en een voortvluchtige gevangene. De oogst van de Etoile-actieweek van maandag 15 tot zondag 21 april was groot. In totaal namen 124 collega’s van politie- en douanediensten in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België deel aan deze acties.In totaal 75 voertuigen en 115 personen werden tijdens deze week aan een controle onderworpen. Twaalf bestuurders reden onder invloed van verdovende middelen en vijftien personen werden aangehouden voor onder andere het bezit, vervoer of export van harddrugs, verboden wapenbezit, witwassen, het tonen van een vals rijbewijs of voorbereidingshandelingen Opiumwet. Ook bleek dat een bestuurder nog een gevangenisstraf te goed had van maar liefst 1405 dagen.

Kilo’s verdovende middelen
Verder werden er deze week bijna 12 kilo harddrugs, ruim 151 kilo softdrugs, 30 duizend euro contant geld, 40 kilo versnijdingsmiddelen, een vuurwapen, twee ploertendoders en een mes in beslag genomen. Ook werden er vijf professioneel aangebrachte verborgen ruimtes in voertuigen ontdekt. Noemenswaardig is de controle van een Frans voertuig waarin, na inbeslagname, maar liefst 149 kilo hasj werd ontdekt. De verdachten waren al vertrokken, maar door snelle informatie-uitwisseling tussen Nederland en België konden zij binnen een uur in België aangehouden worden. 

Internationale drugstransporten
Bij Etoile ligt de focus op internationale drugs- en geldtransporten over de hoofdvervoersstromen in Nederland, richting België en Frankrijk. De actie maakt deel uit van de Hazeldonk-samenwerking waarbij politie en douanediensten van de Benelux-landen en Frankrijk de georganiseerde drugsdustributienetwerken en daarbij de betrokken criminele organisaties aanpakken.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Getuigen gezocht in onderzoek naar overleden vrouw

Er is een rechercheteam samengesteld die de dood van de bewoonster van een woning aan het Wildpleintje onderzoekt.

26 mei 2024 13:14 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl