Politieberichten

Blog: School shooting

- 12 februari 2024 10:00

‘De avonddienst is zoals gebruikelijk: de telefoons rinkelen onophoudelijk met spoedmeldingen en we vliegen van hot naar her. Toch lukt het maar net om de meeste meldingen aan de dienstdoende collega's uit te geven.''Ik pak de volgende telefoonoproep aan. De melder klinkt als een jonge jongen en op de achtergrond hoor ik veel geschreeuw en druk gepraat. Er blijkt een man met een geweer door de gangen van een scholengemeenschap te lopen. De jongen aan de lijn is in paniek.

Beelden van een school shooting, zoals die  in Amerika flitsen door mijn hoofd.

En nu? De beveiliging van de school wordt gebeld, en achter de schermen wordt koortsachtig overlegd. De specialistische eenheid van de politie moet komen opdraven. En we vragen of er een helikopter de lucht in kan om vanuit de lucht de boel in de gaten te houden.

Nog voordat we alles denken geregeld te hebben, klinken de verlossende woorden via onze headset: ‘We hebben de verdachte in de boeien geslagen en ontwapend. De situatie onder controle.’

De man met het geweer bleek een leerling te zijn van de school. Hij was bezig om een filmpje te maken van een overval. Hoe stom kun je zijn?

De volgende melder dient zich alweer aan. We gaan verder; een klacht van geluidsoverlast…'

Bron: politie.nl


Politieberichten

Getuigenoproep voor steekincident bij Zuidplein

Vanmiddag rond 16.30 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden in de Boerhaavestraat. Hierbij raakte een 37- jarige man uit Rotterdam gewond. De politie heeft een man van 50 en één van 52 jaar aangehouden. Net als het slachtoffer komen zij ook uit Rotterdam. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht.

25 februari 2024 21:33 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl