Politieberichten

Politie houdt drie mannen aan op kerstmarkt

Koewacht - 9 december 2023 10:14

De politie heeft vrijdagavond 8 december 2023 drie verdachten aangehouden, die zich misdroegen op de kerstmarkt. Dat leidde helaas tot flink wat consternatie tussen de anders gezellige kraampjes. De verdachten zijn mannen uit België (33 en 28 jaar oud) en een 39-jarige man uit Koewacht.Vrijdagavond rond 22.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een aantal mannen zich misdroeg op een kerstmarkt op het Kerkplein. Toen politiemensen korte tijd later op de markt aankwamen om poolshoogte te nemen, deden twee mannen meteen vervelend tegen de agenten.
Toen ze de agenten probeerden vast te pakken, zijn ze aangehouden voor wederspanningheid. Het gaat om Belgen van 33 en 28 jaar oud. Tijdens de aanhouding kreeg de politie hulp van diverse omstanders.

Verzet

Omdat de mannen zich bleven verzetten, zijn er meerdere politie-eenheden naar de kerstmarkt gekomen. Een derde man, naar later bleek een 39-jarige man uit Koewacht, bemoeide zich met de aanhoudingen. Toen hij dit na herhaald waarschuwen bleef doen is hij ook aangehouden. 
De drie verdachten zijn meegenomen naar Torentijd en daar in de cel gezet. Ze worden verdacht van wederspannigheid, belemmering van een aanhouding en het verstoren van de openbare orde onder invloed van alcohol.

Geen ademanalyse

Omdat de man uit Koewacht sterk naar alcohol rook en onvast op zijn benen stond, wilde de politie controleren of hij te veel gedronken had. Hij weigerde echter mee te werken aan de ademanalyse. Tegen hem wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een bevel om mee te werken aan een ademanalyse. 
De mannen hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden vandaag verhoord.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Update: Aanhouding na aanrijding en verlaten plaats ongeval

De politie arresteerde zondagmiddag 3 maart een 36-jarige man uit Spanje nadat hij eerder die dag betrokken was bij een ongeval op de A4 in de richting van Rotterdam. Onderzoek wees uit dat de aangehouden verdachte mogelijk niet de bestuurder was. De vermoedelijke bestuurder is inmiddels bekend en wordt binnenkort verhoord. Na het ongeval, waarbij een 24-jarige automobilist uit Den Haag gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

4 maart 2024 15:30 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl