Politieberichten

Poging overval door 'postbezorger'

Leiden - 27 november 2023 10:42

Op de Torenmolen probeerde iemand verkleed als postbezorger zaterdagavond 25 november een woning binnen te dringen. De districtsrecherche onderzoekt de zaak en gaat uit van een poging overval.Omstreeks 23.00 uur werd bij de bewoners aangebeld en zagen zij iemand in een PostNL uniform voor de deur staan. Hoewel de bewoners het aanvankelijk niet vertrouwen, openen zij toch de deur. Op dat moment probeert iemand in zwarte kleding de woning binnen te dringen. De bewoners slagen erin de deur dicht te krijgen, waarna de twee mannen er via het trappenhuis vandoor gaan. Omdat een tweede man probeerde de woning binnen te dringen, gaat de recherche er van uit dat de mannen de bewoners wilden overvallen.

Heeft u zaterdagavond 25 november omstreeks 23.00 uur iets gezien in de omgeving van de Torenmolen? Heeft u op dit late tijdstip de mannen (waarvan een in het PostNL uniform) gezien in de omgeving van winkelcentrum De Kopermolen of is er bij u wellicht ook aangebeld? Neemt u dan contact op met de districtsrecherche in Leiden via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Update: Aanhouding na aanrijding en verlaten plaats ongeval

De politie arresteerde zondagmiddag 3 maart een 36-jarige man uit Spanje nadat hij eerder die dag betrokken was bij een ongeval op de A4 in de richting van Rotterdam. Onderzoek wees uit dat de aangehouden verdachte mogelijk niet de bestuurder was. De vermoedelijke bestuurder is inmiddels bekend en wordt binnenkort verhoord. Na het ongeval, waarbij een 24-jarige automobilist uit Den Haag gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

4 maart 2024 15:30 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl