Politieberichten

Woningoverval In de Wolken Amstelveen

Amstelveen - 20 november 2023 11:19

In de nacht van zondag 19 november op maandag 20 november heeft er een woningoverval aan In de Wolken in Amstelveen plaatsgevonden. De politie is op zoek naar de vluchtende overvallers. Ook zijn ter plaatse meerdere verdachten aangehouden. De recherche zoekt getuigen van deze zaak.Rond 03.45 uur dringen er meerdere gewapende verdachten de woning met veel geweld binnen. Er is gezien dat daarna een voertuig hard weg reed de straat uit. Wanneer de politie na de melding ter plaatse komt treffen zij drie personen in de buurt van de woning aan. Alle drie de mannen worden aangehouden en hun rol in deze zaak wordt nog onderzocht. Het pand wordt tijdelijk omsingeld. Als de collega’s de woning in gaan, ruiken ze een bijzondere geur. Om alle risico’s uit te sluiten, worden er metingen gedaan. Hieruit bleek dat er geen risico was voor de collega’s. Wat er zich verder in en om de woning tijdens de overval heeft afgespeeld en of er buit is gemaakt wordt nog onderzocht.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met getuigen. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Tweede verdachte aangehouden voor bedreiging en diefstal

In het onderzoek naar een diefstal uit een woning aan de Borneostraat is maandag 11 december een tweede verdachte aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal op 20 november waarbij de bewoners bedreigd zijn. Eerder werd in de zaak al een verdachte aangehouden, hij zit nog vast.

11 december 2023 15:53 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl