Politieberichten

Overval slijterij Johan Huizingalaan

Amsterdam - 18 september 2023 13:58

Zondagmiddag 17 september 2023 plegen twee mannen een overval op een slijterij aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam-West. Hierbij wordt één van de twee medewerkers bedreigd. De verdachten maken hierbij geld buit waarbij niemand gewond geraakt.Omstreeks 17.15 uur komen twee mannen op een scooter aanrijden uit de richting van de Van Mourik Broekmanstraat. Ze stoppen aan de achterzijde van de slijterij waarbij één van de mannen afstapt. Hij loopt hierna via de achterzijde van de winkel naar binnen op het moment dat er twee medewerkers aanwezig zijn in de winkel. Deze overvaller bedreigt de medewerker achter de balie en eist geld. Als de verdachte geld heeft buitgemaakt, vlucht hij de winkel uit. Buitengekomen staat de andere overvaller met de scooter te wachten en rijden ze weg in onbekende richting. De medewerkers blijven geschrokken achter en alarmeren de politie. Zij zoeken naar de verdachten in de omgeving maar worden helaas niet meer aangetroffen. De bestuurder van de scooter droeg een bruinkleurige helm. De verdachte die binnen is geweest voldoet aan het volgende signalement:

- man;
- lichte huidskleur;
- tussen de 40 en de 50 jaar oud;
- blauw mondmasker;
- blauw grijze regenjas;
- spijkerbroek;
- capuchon over het hoofd.

Ter plaatse zijn Forensische Opsporing en de recherche een uitgebreid onderzoek gestart en komen graag in contact met getuigen.

Getuigenoproep 
Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Drie aanhoudingen zware mishandeling Eindhoven

Op dinsdag 30 april rond 22:00 uur, vond er een zware mishandeling plaats in een appartement aan de Lichtstraat in Eindhoven. Een samenwonend stel werd zwaar mishandeld door drie mannen. Afgelopen week heeft de politie twee personen aangehouden voor deze mishandeling. De verdachten zijn twee mannen van 24 en 55 jaar oud. In april hebben we al een 18-jarige man aangehouden. De 55-jarige verdachte komt uit Eindhoven, de andere twee hebben geen vast woonadres in Nederland.

17 juli 2024 16:52 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl