Politieberichten

Motorrijders beboet tijdens geluidscontrole

Noord-Holland - 18 september 2023 10:02

Op zaterdagmiddag 16 september hield de politie in Overveen een extra geluidscontrole op de wegen van en naar het strand. Zes motorrijders kregen een boete en een WOK-melding omdat hun motor te veel lawaai maakte. Daarnaast werden tijdens de controle ruim honderd boetes uitgeschreven voor een te hoge snelheid, het vasthouden van een telefoon en het rijden op een opgevoerde bromfiets.Bij de controle op de Brouwerskolkweg overschreden zes motoren het toegestane geluidsniveau. Op de rollerbank bleken zeven bromfietsen te zijn opgevoerd. Alle bestuurders kregen een boete en een WOK-melding. Dit betekent dat zij niet meer op hun tweewieler mogen rijden, totdat deze op eigen kosten opnieuw is gekeurd door de RDW.

Naast deze boetes werden er op en rond de Zeeweg ook boetes uitgeschreven voor het vasthouden van een mobiele telefoon, het niet dragen van een helm, het rijden zonder rijbewijs en het niet gebruikmaken van het bromfietspad. De uitgevoerde snelheidscontrole leverde 88 boetes op. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 115 kilometer per uur.

Verkeersveiligheid vergroten
Het aantal verkeersslachtoffers was in Nederland vorig jaar hoger dan in de jaren ervoor. Menselijk gedrag ligt meestal ten grondslag aan verkeersongevallen. Mensen rijden te hard, ze zijn onder invloed van middelen of ze laten zich afleiden door bijvoorbeeld het gebruik van een mobiele telefoon. De politie houdt regelmatig controles om de verkeersveiligheid te vergroten.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Incident Heerenduinweg IJmuiden blijkt géén ontvoering

De politie in Noord-Holland doet sinds dinsdag 18 juni intensief onderzoek naar een mogelijke ontvoering van een vrouw op een parkeerplaats aan de Heerenduinweg in IJmuiden. De inzittenden van de witte Skoda Kodiaq, waaronder een vrouw, hebben zich vanmiddag gemeld bij de politie. Uit hun verklaringen blijkt dat er géén sprake is geweest van een ontvoering. Wat er dan wel is gebeurd en wie daarbij betrokken zijn geweest wordt nader onderzocht.

19 juni 2024 19:20 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl