Politieberichten

Getuigen gezocht na twee explosies Rotterdam Zuid

Rotterdam - 8 juni 2023 11:32

De politie zoekt getuigen van twee explosies die in de avond/nacht van woensdag 7 juni op donderdag 8 juni plaatsvonden. Een explosief ontplofte rond 23:00 uur aan de Cortenbachsingel. Een 71-jarige bewoner raakte daarbij gewond. Rond 3:15 uur was het voor de tweede keer in korte tijd raak aan de Eric Kropstraat. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond. De politie doet onderzoek, en hoopt dat er getuigen of beelden zijn die daarbij kunnen helpen.



Foto: Nieuws op Beeld  - Cortenbachsingel

Cortenbachsingel
Het slachtoffer liep net naar beneden toen hij gerommel bij de voordeur hoorde. Net als hij op de trap stapt ontploft een explosief bij zijn voordeur. De man raakt gewond, maar het valt gelukkig mee. Hij wordt nagekeken in de ambulance, maar hoeft niet mee naar het ziekenhuis. Dit had ook anders en erger af kunnen lopen. De politie heeft sporen veiliggesteld en doet onderzoek.

Eric Kropstraat
Maandag op dinsdag was het al raak. En deze nacht (woensdag op donderdag) weer. Wel bij een andere toegangsdeur. Ook bij deze explosie zijn sporen veiliggesteld. De politie verzameld eventuele beelden en doet onderzoek.

Melden helpt
De politie werkt met man en macht aan de aanpak van de explosies. Dit jaar zijn al meer dan 50 verdachten aangehouden. Ook in dit onderzoek zet de politie alles in het werk om zowel de uitvoerders als de opdrachtgevers achter de explosie te achterhalen. Daarbij is informatie van omwonenden en betrokkenen van groot belang. Heeft u beelden hebben van de Eric Kropstraat of omgeving of heeft u informatie hebben die voor het onderzoek relevant kan zijn, neemt u dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Ook als u informatie heeft over de mogelijke achtergronden, dan horen wij het graag.

Anoniem blijven
Als u liever niet wilt dat uw gegevens bekend worden, dan kunt u ook vertrouwelijk praten met de politie. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) is getraind in het afschermen van hun bronnen en in het geheim informatie inwinnen. Een vertrouwelijk gesprek met TCI kan worden aangevraagd via 088 - 661 77 34. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Beelden van gewelddadige straatroof vanavond in Team West

In Team West delen wij vanavond beelden van de vierde verdachte van een gewelddadige straatroof in Den Haag en beelden van een mogelijke verdachte die een overval pleegden in een appartement in Rijswijk. Ook is vragen we aandacht voor een zware mishandeling in februari in Den Haag.

25 juni 2024 13:11 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl