Politieberichten

Twee verdachten aangehouden in onderzoek internationale drugshandel en witwassen

Berg en Terblijt - 7 juni 2023 12:05

In een pand aan de Grote Straat in Berg en Terblijt is woensdagmorgen een 40-jarige man aangehouden. Tegelijkertijd is in het Belgische Zutendaal een 55-jarige man aangehouden. De mannen worden verdacht van de handel in verdovende middelen en witwassen.Doorzoeking
In het pand in Berg en Terblijt heeft een doorzoeking plaatsgevonden. Beide verdachten zitten vast voor verder verhoor. De 40-jarige verdachte wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris. Na de uitleveringsprocedure zal ook de 55-jarige Belgische verdachte worden voorgeleid. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Lopend onderzoek
Dit onderzoek houdt verband met de aanhoudingen van een 47-jarige man uit Valkenburg en een 28-jarige man uit het Belgische Lanaken. Beide verdachten zitten nog vast.

Gebruik gemaakt van gekraakte crypto
De verdenkingen zijn gebaseerd op informatie afkomstig uit Sky ECC, een gekraakte cryptodienst. Deze cryptodienst wordt veelvuldig gebruikt door criminelen. De afgelopen jaren zijn versleutelde chatdiensten, waardoor criminelen zich onbespied voelen, razend populair geworden. Door het ontmantelen van deze diensten heeft de politie al miljoenen chatberichten getraceerd en is een groot aantal verdachten aangehouden en tot lange celstraffen veroordeeld.

Witwassen
Bij witwassen gaat het om het uitvoeren van transacties die erop gericht zijn crimineel geld een ogenschijnlijk legale herkomst te geven. Witwassen van criminele winsten van anderen en ook het meewerken hieraan is strafbaar.

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Flinke vuurwerkvangst in Edese woning

De politie heeft dinsdagmorgen een aanzienlijke hoeveelheid verboden vuurwerk aangetroffen in Ede. Een 15-jarige jongeman is als eigenaar van dat vuurwerk aangehouden. De vondst baart de politie zorgen en vraagt daarom om alertheid van bewoners.

3 oktober 2023 18:03 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl