Politieberichten

Explosie horecagelegenheid Pieter Calandlaan Amsterdam-West

Amsterdam - 27 mei 2023 13:16

Zaterdagochtend worden de bewoners van de Pieter Calandlaan opgeschrikt door een harde knal waarna zij de meldkamer bellen. In de ochtend van 27 mei gaat er op de Pieter Calandlaan, voor een horecagelegenheid, een explosief af waardoor er brand ontstaat. Hierbij raakt het pand beschadigd. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.Omstreeks 08.00 uur ontstaat de brand, die vermoedelijk is ontstaan door een vuurwerkbom die naar het pand is gegooid. Aan het betreffende pand is schade ontstaan. Gelukkig doofde de brand snel waardoor erger is voorkomen voor naast- en bovengelegen panden en woningen.

Onderzoek
Direct na de explosie is er een onderzoek gestart door de recherche, een Teamleider Explosieven Veiligheid en leden van Forensische Opsporing. Na de explosie is één verdachte weggerend. Deze persoon wordt ervan verdacht het explosief tot ontploffing te hebben gebracht. De recherche is op zoek naar getuigen en mogelijke beelden. Uiteraard is de recherche dringend op zoek naar informatie over de toedracht van dit incident.

Getuigenoproep
Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Zaaknummer: 2023117398

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Zorgwekkende stijging explosies: ‘Dit excessief geweld moet stoppen’

De politie-eenheid Amsterdam is de afgelopen week maar liefst elf keer opgeschrikt door explosies. De impact op het veiligheidsgevoel van de bewoners is vanzelfsprekend enorm. Politiechef Frank Paauw deelt zijn zorgen over de problematiek, de aanpak en de benodigdheden vanuit overheidspartners.

21 september 2023 18:27 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl