Politieberichten

Nieuwe oproep verdachten zich te melden

Alkmaar - 26 mei 2023 18:13

In het onderzoek naar de gewelddadigheden in het AZ- stadion op Hemelvaartsdag tijdens en na de wedstrijd tegen West Ham United worden komende dinsdag nieuwe beelden vertoond op Opsporing Verzocht. Deze beelden zullen ook op de website van de politie worden vertoond.Tot op heden zijn foto’s getoond van mensen van wie (een deel van) het gezicht herkenbaar was. Een groot deel van de verdachten droeg tijdens de ongeregeldheden gezichtsbedekking, zoals mondkapjes en bivakmutsen. Deze verdachten zijn tot nu toe niet vertoond. Er gaat nu samengewerkt worden met medewerkers van de taskforce van de KNVB om deze personen op de beelden terug te herleiden tot het moment dat zij niet waren voorzien van gezichtsbedekking en die beelden zullen worden gedeeld met het publiek. Het zich onherkenbaar verschuilen in een grote groep mag niet lonen.

Donderdag zijn vijf verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris en zij zijn allen in bewaring gesteld. Vrijdag zijn negen verdachten voorgeleid en van hen blijven vier verdachten in hechtenis. Vijf van hen zijn vanwege persoonlijke omstandigheden op vrije voeten gesteld, zij blijven wel verdachten en zijn gedagvaard. Er worden snelrechtzittingen gehouden op 6 en 7 juni.

Echte supporters en spelers van AZ schamen zich voor het gedrag van de verdachten, blijkt uit reacties. Bovendien hangt de club een straf van de UEFA boven het hoofd. Om te laten zien dat sportiviteit hoogtij viert in Alkmaar kunt u nog steeds gegevens van verdachten met de politie delen. Mocht je zelf betrokken zijn geweest bij de gewelddadigheden: je kunt je nog steeds melden bij de politie. Neem daarvoor contact op via 0900-8844 of gebruik het tipformulier voor maandag 29 mei 13.00 uur.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Update: Aanhouding na aanrijding en verlaten plaats ongeval

De politie arresteerde zondagmiddag 3 maart een 36-jarige man uit Spanje nadat hij eerder die dag betrokken was bij een ongeval op de A4 in de richting van Rotterdam. Onderzoek wees uit dat de aangehouden verdachte mogelijk niet de bestuurder was. De vermoedelijke bestuurder is inmiddels bekend en wordt binnenkort verhoord. Na het ongeval, waarbij een 24-jarige automobilist uit Den Haag gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

4 maart 2024 15:30 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl