Politieberichten

Verdovende middelen aangetroffen in container

Antwerpen - 26 mei 2023 15:46

Op 21 mei werd in de haven van Antwerpen iets meer dan 200 kilo cocaïne aangetroffen in een container. Gisteren kon hier een verdachte voor worden aangehouden.De container werd door de Belgische douane onderzocht en hierin werd de cocaïne aangetroffen. Bij de bronlading Cassave, werd de 200 kilo ontdekt en uit de container gehaald. De vracht had de bestemming Nederland. Door de politie (Fortius) werd de container in Nederland gevolgd naar een overslagbedrijf in de omgeving van Alphen aan de Rijn. Toen de container door een 51-jarige man zonder vaste verblijfplaats in Nederland  werd opgewacht werd hij gelijk aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

 

Samenwerking 

Fortius is een samenwerkingsinitiatief van de Federaal Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen, het Federaal Gerechtelijk Parket, het Landelijk Parket en de Landelijke Eenheid. De taskforce richt zich op de aanpak van grootschalige invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen naar Nederland. Fortius werkt hierbij samen met de Belgische en Nederlandse douane, de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst, de belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de regionale eenheden van de Nederlandse politie. 

Bron: politie.nl


Politieberichten

12 personen aangehouden tijdens actieweek Etoile

Grote hoeveelheden hard- en softdrugs, enorme bedragen contant geld, wapens en een voortvluchtige gevangene. De oogst van de Etoile-actieweek van maandag 15 tot zondag 21 april was groot. In totaal namen 124 collega’s van politie- en douanediensten in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België deel aan deze acties.

23 april 2024 15:32 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl