Politieberichten

Bedrijven kijken mee met handhavingsactie 'Ogen op de weg'

Bergen op Zoom - 29 maart 2023 12:20

De politie controleerde dinsdag 28 maart op het gebruik van een mobiele telefoon in de auto op de autosnelwegen in Zeeland en het politiedistrict De Markiezaten. Overtreders werden gespot vanuit een touringcar en daarna staande gehouden door een van de tien politievoertuigen. Er werd meegekeken door een scholier, een eigenaar van een transportbedrijf en een medewerker van Provincie Zeeland om vooral bij deze doelgroepen het misbruik van de telefoon onder de aandacht te brengen.In 2023 wordt in Zeeland tijdens de actie 'Ogen op de weg' actief ingezet op bewustwording binnen het bedrijfsleven. Bedrijven die zich hier voor inzetten krijgen ook een podium door de zogenaamde MONO-helden van Zeeland. De MONO-helden zetten zich in om hun (transport)bedrijf of organisatie MONO te laten rijden. Zo zorgen zij er voor dat hun medewerkers ongestoord onderweg gaan. Meer informatie hierover staat op de website van het Regionaal Overleg Verkeersveiligheid Zeeland.

Resultaten

Tussen 10.00 en 16.00 uur draaide de MONO-actie met een touringcar en diverse niet herkenbare politievolgvoertuigen. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten:

 • 86 keer voor het vasthouden van een mobiele telefoon in de auto;
 • 12 keer voor snelheid;
 • 2 keer rijden over een verdrijvingsvlak;
 • 3 keer onnodig rijden over de vluchtstrook;
 • 1 keer rechts inhalen waar dat verboden is;
 • 1 keer losliggende lading;
 • 1 keer kort volgen (bumperkleven);
 • 1 keer een verlopen APK;
 • 1 keer niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs;
 • 1 keer voor het niet dragen van een helm;
 • 1 keer niet stoppen voor rood licht;
 • 2 keer werd een educatieve maatregel gedrag opgelegd.

NUL verkeersslachtoffers

Tijdens de controle werkten agenten van Team Verkeer, de basisteams uit de districten Zeeland en De Markiezaten en een reeks politiestudenten van de leer- en ontwikkelplek in Vlissingen samen. Dit jaar vinden nog veel meer controles met de touringcar plaats. Daarnaast wordt veelvuldig met de MONO-cams op de autosnelwegen en provinciale wegen gecontroleerd. Deze handhavingsactie maakt onderdeel uit de gezamenlijke actie 'Ogen op de weg' van de politie Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant en de Provincies Zeeland en Noord-Brabant. Wij gaan voor NUL verkeersslachtoffers. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen

Een 30-jarige man uit Middelburg hing zaterdagavond 27 mei verdacht rond bij geparkeerde auto’s aan de Breeweg. Een van de auto eigenaren vertrouwde het niet en liep naar hem toe. Toen hij zag dat de man een tas vol gereedschap had, werd de politie gebeld.

28 mei 2023 08:39 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl