Politieberichten

Agenten doen aangifte poging doodslag na achtervolging

Reeuwijk - 29 maart 2023 09:37

Agenten van de Landelijke Eenheid en eenheid Den Haag hebben aangifte gedaan van poging doodslag tegen een 26-jarige man uit Barendrecht, nadat hij bij een achtervolging op hen ingereden is. De achtervolging ontstond toen de man een stopteken negeerde dat hem gegeven werd.Op de A20 zien de agenten van de Dienst Infrastructuur een auto rijden  waarvan het kenteken even daarvoor een ANPR-hit gegeven heeft in verband met mogelijke maatregel die afgegeven is op de bestuurder van het voertuig. De agenten besluiten het voortuige een stopteken te geven om een controle uit te voeren. Echter negeert de bestuurder het volgteken en gaat er vandoor. Daarbij is tijdens de achtervolging  meerdere malen ingereden op het dienstvoertuig van de politie.  Ook is de man ingereden op een agent die zich tijden de achtervolging lopend buiten het dienstvoertuig bevond. Hij reed daarbij recht op de agent af en deze moest wegspringen om een aanrijding te voorkomen. De agent raakte bij het incident licht gewond en is nagekeken door ambulancepersoneel.

Na een achtervolging, waarbij ook diverse politiecollega's van de Eenheid Den Haag en ook de politiehelikopter aanhaakten,  is de man aangehouden in Reeuwijk. Het voertuig is in beslag genomen.

 

Onderzoek
De man is aangehouden en wordt verdacht van o.a. poging doodslag, rijden met ingevorderd rijbewijs, het besturen van een personenauto terwijl hij onder invloed van een stof verkeerde en het opzettelijk zodanig in het verkeer begeven dat er ernstig gevaar is ontstaan voor zwaar lichamelijk letsel.

Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid onderzoekt de zaak verder.

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen

Een 30-jarige man uit Middelburg hing zaterdagavond 27 mei verdacht rond bij geparkeerde auto’s aan de Breeweg. Een van de auto eigenaren vertrouwde het niet en liep naar hem toe. Toen hij zag dat de man een tas vol gereedschap had, werd de politie gebeld.

28 mei 2023 08:39 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl