Politieberichten

Dodelijk steekincident Delft in Team West en Opsporing Verzocht

Delft - 7 februari 2023 11:48

In de uitzending van Team West en Opsporing Verzocht doen wij een getuigenoproep over het dodelijk steekincident op de Frederik van Eedenlaan in Delft, waarbij een 33-jarige vrouw om het leven kwam. In Team West laten wij nu herkenbare beelden zien van de straatroof in Zoetermeer. Ook is er aandacht voor een beschoten pand en een mishandeling in Den Haag.Dodelijk steekincident Frederik van Eedenlaan Delft

Op zondag 5 februari is een 33-jarige vrouw overleden na een steekincident. Bij dit steekincident raakten ook een 55-jarige man en een 57-jarige vrouw zwaar gewond. Dit steekincident vond plaats op de Frederik van Eedenlaan ter hoogte van nummer 35. Kort na het incident, na een achtervolging in België, is een 31-jarige man aangehouden, hij zit nog vast voor verhoor. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang, al wijzen de eerste bevindingen er op dat het incident vermoedelijk in de relationele sfeer ligt. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onder leiding van een officier van justitie uitgebreid onderzoek. In de uitzending een getuigenoproep het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen en beelden van het incident om zo goed mogelijk een beeld te krijgen van wat er gebeurd is.

Straatroof Zoetermeer

Op dinsdag 26 juli heeft er rond 21.30 uur een straatroof op het station Meerzicht plaats gevonden. Het 17-jarige slachtoffer is samen met een vriend op het station. Toen de twee jongens het station wilde verlaten werden ze tegengehouden door een groep jongens. De twee jongens moeten hun spullen inleveren. De 17-jarige jongen wil dat niet doen en zet het op een rennen. Bij winkelcentrum Meerzicht wordt hij klem gezet. De groep dwingt de jongen om zijn airpods en een mobiele telefoon af te geven. Hierbij wordt de jongen ook nog geslagen. De vriend van het slachtoffer heeft de hulp ingeroepen van familieleden en die heeft één van de straatrovers op het Jagerspad kunnen achterhalen. De straatrover roept dat hij niks heeft gedaan, een getuige ziet dat deze jongen een mobiele telefoon weggegooid. Dit blijkt de eerder weggenomen telefoon te zijn van het 17- jarige slachtoffer. Van de straatrover zijn beelden gemaakt. Vorige week toonden we de beelden van deze straatrover nog onherkenbaar omdat de straatrover vermoedelijk minderjarig. Omdat de straatrover zich niet heeft gemeld worden de beelden nu herkenbaar gedeeld.
 

Pand Buitenlandse Zaken beschoten Den Haag

In de nacht van oud- en nieuw 2023 is er op de gevel van het pand van Buitenlandse Zaken aan de Schedeldoekshaven 101 in Den Haag geschoten. Tijdens een controleronde van de beveiliging op maandagmorgen 2 januari werden meerdere inslagen aangetroffen in de gevel van het pand op de 4e en de 6e verdieping. Na uitgebreid onderzoek werden er op de openbare weg op de Ammunitiehaven ter hoogte van 393 een aantal hulzen aangetroffen. In de uitzending doen wij een getuigenoproep.

Mishandeling Heeswijkplein Den Haag

Op woensdag 30 december rond 16.40 uur heeft er op het Heeswijkplein in Den Haag een zware mishandeling plaats gevonden. Hierbij is een 53-jarige man zwaar mishandeld door een groep jongeren. Het slachtoffer is na het aanspreken van een aantal jongeren zwaar mishandeld. Hij heeft zijn neus en zijn kaak gebroken. In de uitzending wordt een getuigenoproep gedaan.

Team West: iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. 
Opsporing Verzocht: iedere dinsdag rond 20.30 uur op NPO2. Woensdag wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO2. 

Bron: politie.nl


Politieberichten

Veel schade na explosie in Nieuw-West

Bij een portiekwoning aan de John Lockehof is in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 april 2024 een explosief tot ontploffing gebracht. Nadat de brandweer meerdere brandjes in de straat bluste, startte de politie een onderzoek.

17 april 2024 9:18 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl