Politieberichten

Getuigen gezocht van poging tot overval juwelier Vleuten

Utrecht - 20 mei 2022 15:55

Een juwelier in het winkelcentrum Vleuterweide is op donderdag 19 mei slachtoffer geworden van een poging tot gewapende overval. De verdachte is zonder buit gevlucht op een motorscooter. Het rechercheonderzoek is in volle gang en is op zoek naar getuigen die zich nog niet hebben gemeld of die camerabeelden hebben.In de ochtend rond 09.40 uur hoort de eigenaresse van de juwelierszaak een scooter aankomen rijden. Op dat moment ziet zij een persoon naar binnen rennen. Deze persoon richt een vuurwapen op haar en geeft aan dat dit een overval is. De eigenaresse geeft met verheven stem aan dat de overvaller moet vertrekken en gaat zelf achter een muur staan. Zonder buit vertrekt de overvaller en vlucht op een scooter in de richting van de Zuiderburcht over de parkeerplaats. Vanaf daar rijdt hij naar de Buiten de Burchten, parallel aan de busbaan richting het Amadeus. Getuigen zien de scooter nog rijden op de Burchtpromenade, het Siergrassenpad en Pampasgraslaan.

Signalement
Het slachtoffer gaf het volgende signalement op van de verdachte:

  • ongeveer 1.70 meter
  • normaal tot dun postuur
  • volledig in het zwart gekleed, lange mouwen (mogelijk een jack), lange broekspijpen
  • redelijk grote zwarte sporttas, deze zat met een band schuin van de ene schouder naar de heup
  • mogelijk een mat zwarte helm, daaronder waarschijnlijk een bivakmuts

Getuigen gezocht
In het onderzoek naar de identiteit van de verdachte, komt recherche graag in contact met getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken. Heeft u informatie over of (telefoon)beelden van deze overval? Heeft u vlak voor of na de overval misschien iets gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben? Weet u wie er mogelijk betrokken was bij de overal? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Of vul onderstaand tipformulier in. Liever anoniem melding maken? Dit kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Slachtofferhulp
De stichting Slachtofferhulp Nederland biedt gratis emotionele hulp bij impactvolle gebeurtenissen. Bent u getuigen geweest en wilt u hulp? Neem dan contact op met Slachtofferhulp Nederland via 0900-0101.

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Verdachte voor betrokkenheid dood Daniël Dutina aangehouden

De politie heeft dinsdag 28 juni een 42-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Daniël Dutina.

29 juni 2022 14:14 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl