Politieberichten

Jonge verdachte (15) aangehouden, vuurwapen in beslag genomen

Amsterdam - 26 januari 2022 09:42

Met de aanhouding van een 15-jarige Amsterdammer is maandagochtend 24 januari 2022 mogelijk een ernstig delict voorkomen.Na een melding in verband met een bedreiging waarbij mogelijk ook sprake zou zijn van vuurwapens rond de flat Kleiburg in Amsterdam Zuidoost zijn agenten direct een onderzoek gestart. Opvallend en onopvallend werd in de directe omgeving uitgekeken. Een jongeman, die bij het zien van een opvallende politieauto er rennend vandoor ging, trok de aandacht. Na een korte achtervolging is de 15-jarige Amsterdammer aangehouden. In de nabijheid van de verdachte troffen agenten een tas met een vuurwapen erin. Het wapen is in beslag genomen. De verdachte zit in voorlopige hechtenis en zal donderdag 27 januari worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Getuigen
Het rechercheteam zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit. Heeft u iets gezien of gehoord rond de flat Kleiburg? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Meld u zich dan bij de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Politie onderzoekt meldingen tijdens festiviteiten in Kaatsheuvel

De politie is een onderzoek gestart nadat zes mensen bij een EHBO-post aangaven dat ze zaterdagavond 21 mei mogelijk zouden zijn gestoken of geprikt op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Een van hen, een 18-jarige vrouw, werd onwel en is naar het ziekenhuis gebracht.

22 mei 2022 14:14 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl