Politieberichten

Aanhouding in onderzoek naar ketelbouwer

Beneden-Leeuwen - 10 juli 2024 9:45

Woensdag 10 juli is een 52-jarige man uit de gemeente West Maas en Waal aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. Hij wordt ervan verdacht ketels en andere hardware te hebben gebouwd die noodzakelijk zijn voor het produceren van amfetamine, crystal meth en voor cocaïne wasserijen.Onderzoek ketelbouwer

Voor het produceren van synthetische drugs zijn ketels en andere hardware cruciaal. Bouwers van deze ketels moeten kennis hebben van de gebruikte materialen en onder welke condities de ketels moeten functioneren, zoals druk en temperatuur. Een relatief kleine groep ketelbouwers speelt een belangrijke schakel in het totale drugsproces. Uit onderzoek bleek dat de verdachte ketels bouwden in een bedrijfspand in de gemeente West Maas en Waal.

Lange gevangenisstraffen voor ketelbouwers

Drugsproductie is vaak aanleiding tot zware criminaliteit zoals liquidaties, geweld, witwassen en de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Gezien deze grote risico’s heeft de aanpak van drugscriminaliteit grote prioriteit en treden politie en OM hier hard tegen op. Ketelbouwers hebben een faciliterende rol in de drugsproductie. In de afgelopen jaren zien politie en justitie de gebruikte ketels steeds professioneler worden. De aanpak van ketelbouwers is daarom enorm belangrijk.

In 2021 heeft politie Oost-Nederland een onderzoek gedraaid waarin drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. De hoofdverdachte in deze zaak was ook een ketelbouwer. Hij heeft hiervoor zeven jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. 

Melden helpt

Heeft u het gevoel dat er in uw omgeving iets gebeurt wat met deze praktijken te maken heeft? Of bent u benaderd door criminelen omdat u de (technische) kennis heeft om hen te helpen? Meld dit dan bij ons door te bellen met 0900-8844. We begrijpen wanneer u dit liever anoniem meldt, dat kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Bron: politie.nl


Politieberichten

Man aangehouden na achtervolging Dedemsvaartweg Den Haag

Op zaterdagmiddag 13 juli wil de politie een 26-jarige man in een auto aanhouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. De man werkt hier niet aan mee en rijdt in hoge snelheden tegen het verkeer in weg. De achtervolging wordt ingezet. Tijdens de achtervolging vinden er twee aanrijdingen plaats. De politie is een onderzoek gestart en heeft de verdachte aangehouden.

13 juli 2024 18:23 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl