Politieberichten

Tweede verdachte van betrokkenheid bij dodelijk schietincident IJmuiden aangehouden

IJmuiden - 25 juni 2024 16:29

In het politieonderzoek naar het dodelijke schietincident dat op 13 februari 2024 plaatsvond op de Kromme Mijdrechtstraat in IJmuiden, is een nieuwe verdachte aangehouden.Op dinsdag 25 juni is een 18-jarige IJmuidenaar, verblijvend in Hoofddorp, aangehouden in verband met zijn betrokkenheid bij het dodelijke schietincident. Hij zit voorlopig vast. Een eerdere verdachte is op 25 maart 2024 aangehouden en zit nog in voorlopige hechtenis.

Veiligheidsrisicogebied
Vanaf 22 januari tot en met 1 augustus 2024 is een groot deel van IJmuiden door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Hierdoor hebben agenten veel geïnvesteerd in actief controleren, preventief fouilleren en het leggen van contact met de buurt. Teamchef IJmuiden, Joop Sinnige, ziet een merkbaar verschil in de meldingen. ‘We zien dat het aantal meldingen over explosieven en druggerelateerde incidenten aanmerkelijk is verminderd sinds de komst van het veiligheidsrisicogebied en als resultaat van de aanhoudingen in lopende onderzoeken. We hebben de laatste tijd veel geïnvesteerd in politieonderzoeken in IJmuiden en in het veiligheidsgevoel van de gemeente Velsen. We zijn dan ook erg blij met dit resultaat.’ 

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt
De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die meer over dit schietincident of de toedracht ervan kunnen vertellen. Dit kan ook anoniem. Mocht u eerder (al dan niet) anoniem zijn gehoord en nog nieuwe informatie voor de politie hebben, dan spreekt de politie ook graag nogmaals met u. Uw melding helpt bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat altijd melden bij de politie via 0900-8844. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar u volledig anoniem informatie kunt delen over criminaliteit.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Automobilist omgekomen bij eenzijdig ongeval A27 Vianen

Bij een verkeersongeval op de A27 ter hoogte van Vianen is op vrijdagavond 19 juli een 22-jarige automobilist uit Poederoijen om het leven gekomen.

20 juli 2024 12:47 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl