Politieberichten

Update schietincident Westelijke Merwedekanaaldijk Amsterdam-Oost

Amsterdam - 25 juni 2024 13:45

In de nacht van 22 op 23 juni 2024 is er geschoten op de Westelijke Merwedekanaaldijk in Amsterdam-Oost. Hierbij is iemand komen te overlijden. De politie doet onderzoek naar dit incident en vraagt de hulp van getuigen.Omstreeks 02:30 uur ontvangt de politie een melding dat men meerdere schoten heeft gehoord in de buurt van het Amsterdam-Rijnkanaal, vermoedelijk onder de brug aldaar. Agenten gaan ter plaatse en starten een onderzoek. Hierbij treffen zij een zwaargewonde persoon en een auto aan. Hulpdiensten reanimeren de man, maar ondanks alle inspanningen overlijdt hij ter plaatse.

Een uitgebreide zoekslag in de omgeving, onder andere met een politiehelikopter, levert helaas geen aanhouding(en) op.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) start een onderzoek naar het schietincident en de toedracht. Inmiddels heeft TGO de identiteit weten vast te stellen. Het gaat om een 24-jarige man. Het slachtoffer komt niet uit Nederland maar woonde hier wel al geruime tijd. Het onderzoeksteam houd rekening met verschillende scenario’s en is nog steeds hard op zoek naar getuigen.

Heeft u informatie?

De politie is op zoek naar meer informatie over dit incident. Heeft u in de nacht van 22 op 23 juni omstreeks 02:30 uur iets gehoord of gezien in de buurt van de Westelijke Merwedekanaaldijk? Of weet u meer over een mogelijk schietincident? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of deel je informatie anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Automobilist omgekomen bij eenzijdig ongeval A27 Vianen

Bij een verkeersongeval op de A27 ter hoogte van Vianen is op vrijdagavond 19 juli een 22-jarige automobilist uit Poederoijen om het leven gekomen.

20 juli 2024 12:47 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl