Politieberichten

Diefstal met geweld, met hulp van omstanders drie aanhoudingen

Halfweg - 25 juni 2024 12:10

Een oplettende melder zag dat er mannen met bivakmutsen een computerwinkel binnendrongen en sloeg alarm dat de winkel werd overvallen.Dit gebeurde rond kwart voor zes in de middag op maandag 24 juni. De mannen vertrokken na de overval op de winkel in een auto, die al snel werd gezien door de politie. De mannen vluchtten maar de achtervolging werd ingezet. Er zijn drie verdachten aangehouden, zij zitten nog vast voor onderzoek. De verdachten zijn een 19-jarige man uit België, een 24-jarige uit Haarlemmermeer en een minderjarige Rotterdammer.  De auto is inbeslaggenomen, deze bleek gestolen. Er is ook een wapen gevonden. Het onderzoek is nu in volle gang en de slachtoffers worden begeleid.

 

Samenwerking

De officier van dienst: “Zonder betrokken omstanders was deze actie niet zo succesvol geworden. Zulke goede hulp, daar zijn wij en de slachtoffers heel blij mee. Twee jongens leenden direct hun fiets uit zodat de politiemensen de achtervolging konden inzetten, anderen gaven direct de plaats door waar ze de verdachten spotten.” De politie van de eenheden Noord-Holland, een speurhond van de landelijke eenheid, Amsterdam en Koninklijke Marechaussee hebben zich ingezet tijdens deze actie.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Man aangehouden na achtervolging Dedemsvaartweg Den Haag

Op zaterdagmiddag 13 juli wil de politie een 26-jarige man in een auto aanhouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. De man werkt hier niet aan mee en rijdt in hoge snelheden tegen het verkeer in weg. De achtervolging wordt ingezet. Tijdens de achtervolging vinden er twee aanrijdingen plaats. De politie is een onderzoek gestart en heeft de verdachte aangehouden.

13 juli 2024 18:23 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl