Politieberichten

UPDATE: Twee mannen aangehouden op verdenking van leveren wapens aan verdachte geweldsincident

Emmen - 24 juni 2024 10:02

De politie heeft maandagochtend een 35-jarige man uit de gemeente Emmen aangehouden op verdenking van wapenhandel. De aanhouding komt voort uit een onderzoek naar de herkomst van de wapens die zijn aangetroffen op de plaats delict van het geweldsincident in Weiteveen.Bij het geweldsincident in Weiteveen worden op 16 januari twee personen om het leven gebracht. De politie houdt op dezelfde dag een 50-jarige verdachte aan en start een uitgebreid onderzoek. Op de plaats delict aan de Bargerweg worden meerdere illegale wapens aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van deze wapens.

Aanhouding en zoeking

Dit heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte op maandagochtend 24 juni. De man wordt ervan verdacht de wapens te hebben geleverd die zijn aangetroffen op de plaats delict en daar zijn gebruikt. De man zit vast en wordt verhoord. Uit het onderzoek moet blijken wat zijn exacte betrokkenheid is geweest in relatie tot de wapens. In de woning van de man wordt een zoeking gedaan. De man wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident of van het treffen van voorbereidende handelingen ten aanzien van het geweldsincident.

Update 24 juni,13:58 uur

Tweede man aangehouden op verdenking van leveren wapens aan verdachte geweldsincident

De politie heeft later op de dag een tweede persoon aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man uit de gemeente Eemsdelta. Hij wordt ook verdacht van het leveren van wapens die aangetroffen en zeer waarschijnlijk gebruikt zijn op de plaats delict van het geweldsincident in Weiteveen. In zijn woning heeft een zoeking plaatsgevonden. De verdachte beschikt over een zogeheten verlof. Vanwege deze verdenking is zijn verlof tot het voorhanden hebben van wapens per direct ingetrokken. De man zal worden verhoord en zijn betrokkenheid in relatie tot het leveren van de illegale wapens wordt onderzocht. De man wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident of van het treffen van voorbereidende handelingen ten aanzien van het geweldsincident.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Automobilist omgekomen bij eenzijdig ongeval A27 Vianen

Bij een verkeersongeval op de A27 ter hoogte van Vianen is op vrijdagavond 19 juli een 22-jarige automobilist uit Poederoijen om het leven gekomen.

20 juli 2024 12:47 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl