Politieberichten

Politie pakt nepagent op voor babbeltruc in Veldhoven

Veldhoven - 24 juni 2024 14:23

Nepagenten slaan de laatste maanden steeds vaker toe. Vrijwel dagelijks doen oplichters zich voor als iemand van de politie. Dankzij een alerte melder kwam de politie de 16-jarige verdachte op het spoor voor een babbeltruc in Veldhoven afgelopen zaterdag. De politie hield de minderjarige verdachte aan op verdenking van betrokkenheid bij de babbeltruc in Veldhoven. Hij zit vast voor verder onderzoek.Babbeltruc Veldhoven
Het beoogde slachtoffer, een 85-jarige man uit Veldhoven, werd zaterdagavond 22 juni rond 22.20 uur gebeld door een anoniem nummer. Nadat hij de telefoon aannam hoorde hij dat iemand zich voordeed als de politie uit Veldhoven. De zogenaamde agent vertelde dat er verdachten waren aangehouden die gegevens over kostbare goederen zouden hebben van het slachtoffer. Hij gaf vervolgens aan dat er iemand bij het slachtoffer zou langskomen om de waardevolle spullen op te halen. De melder vertrouwde het niet en schakelde de politie in na het telefoongesprek met de nepagent.

De politie hield later die avond nabij de woning van de melder een 16-jarige jongeman uit Best aan op verdenking van betrokkenheid bij deze babbeltruc. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Zorgelijke stijging meldingen nepagenten
Nepagenten slaan de laatste twee maanden steeds vaker toe in Oost-Brabant. Het aantal meldingen van babbeltrucs stijgt de laatste maanden sterk. Politie en Openbaar Ministerie Oost-Brabant maken zich grote zorgen om de toename. Zo riepen zij vorige week nog op om extra alert te zijn in dit bericht door verdachte situaties direct te melden en de preventietips te delen met ouders, grootouders of andere mensen waarvan je weet dat ze kwetsbaar(der) kunnen zijn voor deze criminelen die de naam van de politie misbruiken.

Extra aandacht
De politie heeft daarom extra aandacht voor deze zaken. De recherche investeert stevig om deze vorm van oplichting te stoppen. Er lopen verschillende onderzoeken naar deze wijze van oplichting en wie hier verantwoordelijk voor is.

Laat  je niet neppen en bel de echte politie
Let op: de politie gaat nooit op deze manier te werk. Een agent zal u nooit vragen om waardevolle spullen of geld af te staan om deze ‘veilig te stellen’. Word je gebeld door iemand die zich voordoet als politiemedewerker en vertrouw je het niet? Hang op en maak melding bij de politie. Je kunt hiervoor het telefoonnummer 0900-8844 bellen. Vraag een agent die bij u aan de deur staat altijd om zijn of haar politie-identificatie. Op zo’n legitimatiebewijs (een pasje ter grootte van een rijbewijs) staat een politielogo, een foto en het dienstnummer. Kan de ‘agent’ geen ID tonen of twijfel je aan de echtheid ervan? Bel dan 112, aangezien het om een heterdaadsituatie gaat. Laat een agent die zich niet kan identificeren nooit zomaar binnen. Lees hier meer preventietips en het politielegitimatiebewijs.

 

Bron: politie.nl


Politieberichten

Man aangehouden na achtervolging Dedemsvaartweg Den Haag

Op zaterdagmiddag 13 juli wil de politie een 26-jarige man in een auto aanhouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. De man werkt hier niet aan mee en rijdt in hoge snelheden tegen het verkeer in weg. De achtervolging wordt ingezet. Tijdens de achtervolging vinden er twee aanrijdingen plaats. De politie is een onderzoek gestart en heeft de verdachte aangehouden.

13 juli 2024 18:23 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl