Politieberichten

Verwaarloosde dieren en kadavers aangetroffen

Herkenbosch - 1 maart 2024 14:38

Op 27 februari werden er bij een vakantiewoning op de Meinweg in Herkenbosch twee honden en veertig verwaarloosde honden in beslag genomen. Daarnaast troffen collega’s 28 kadavers van overleden katten aan. Een 61-jarige man en een 63-jarige vrouw uit Geleen zijn aangehouden.Het duo kreeg eerder al een houdverbod voor honden opgelegd. Naar aanleiding van dit verbod vond er een hercontrole plaats. Bij deze controle bleek de vakantiewoning zwaar vervuild te zijn en al snel werd duidelijk dat er ondanks het houdverbod toch honden en andere dieren aanwezig waren, met onvoldoende voldoende water en voer. Hierop werden ter plaatse de twee personen aangehouden. Zij zijn een dag later in vrijheid gesteld en moeten zich op een later moment verantwoorden bij de rechtbank.

Alle dieren zijn meegenomen naar een opvanglocatie waar ze goed gehuisvest en (medisch) verzorgd worden. Twee katten waren dusdanig verwaarloosd dat ze een dag later alsnog zijn overleden.

Bron: politie.nl


Politieberichten

12 personen aangehouden tijdens actieweek Etoile

Grote hoeveelheden hard- en softdrugs, enorme bedragen contant geld, wapens en een voortvluchtige gevangene. De oogst van de Etoile-actieweek van maandag 15 tot zondag 21 april was groot. In totaal namen 124 collega’s van politie- en douanediensten in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België deel aan deze acties.

23 april 2024 15:32 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl