Politieberichten

Vermiste Jeroen de Wit na ruim vijf jaar aangetroffen

Schoonhoven - 11 december 2023 15:40

In de rivier de Lek is zaterdag 9 december in een personenauto het stoffelijk overschot van de sinds 2018 vermiste Jeroen de Wit uit Leimuiden aangetroffen. De aangetroffen personenauto, een zwarte Suzuki Alto, bleek uit onderzoek van hem te zijn.Duikers van de brandweer waren afgelopen zaterdagochtend bezig met een oefening in de Lek aan de Lekdijk-West ter hoogte van Schoonhoven, toen zij per toeval onder water het voertuig vonden. Direct is de politie geïnformeerd en is deze plek als plaats delict aangemerkt. Dit voertuig is op zondagochtend 10 december door Rijkswaterstaat uit het water gehaald onder toezicht van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ). Na uitgebreid onderzoek bleek er een stoffelijk overschot in de auto aanwezig. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om de begin 2018 vermist geraakte Jeroen de Wit.

Lange zoektocht ten einde
Met de vondst van het lichaam van Jeroen de Wit komt een droevig einde aan een lange zoektocht van ruim vijf jaar. Diverse keren is zijn vermissing onder de aandacht gebracht bij verschillende opsporingsprogramma’s en zijn er zoekacties verricht.

Aangezien is vastgesteld dat er geen sprake is van een misdrijf is de politie terughoudend met het geven van informatie. We wensen de familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Update: Aanhouding na aanrijding en verlaten plaats ongeval

De politie arresteerde zondagmiddag 3 maart een 36-jarige man uit Spanje nadat hij eerder die dag betrokken was bij een ongeval op de A4 in de richting van Rotterdam. Onderzoek wees uit dat de aangehouden verdachte mogelijk niet de bestuurder was. De vermoedelijke bestuurder is inmiddels bekend en wordt binnenkort verhoord. Na het ongeval, waarbij een 24-jarige automobilist uit Den Haag gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

4 maart 2024 15:30 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl