Politieberichten

Twee personen overleden na koolmonoxidevergiftiging

Rijnsburg - 9 december 2023 16:17

Aan de Brouwerstraat zijn zaterdag 9 december twee overleden personen aangetroffen in een woning. In de woning zelf werd een hoge concentratie koolmonoxide gemeten. Uit onderzoek is gebleken dat beide personen zijn overleden aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging.Agenten kregen zaterdag rond 12.15 uur een melding van een reanimatie. Het slachtoffer was door omstanders uit de woning gehaald. Toen zij aankwamen bij de woning was het slachtoffer al overleden. Het slachtoffer is de 59-jarige bewoner van het pand. Gezien het directe vermoeden van een koolmonoxidevergiftiging werd ook meteen de brandweer ingeschakeld. Zij hebben in de woning een hoge concentratie koolmonoxide gemeten. Nadat de brandweer de woning verder betrad werd ook in de woning een andere overleden persoon aangetroffen. Het tweede dodelijk slachtoffer betreft een vrouw. Haar identiteit moet nog worden achterhaald. Later op de dag is vastgesteld dat beide personen zijn overleden aan de gevolgen van de koolmonoxidevergiftiging. 

Verder onderzoek

De brandweer heeft ook in omliggende woningen metingen verricht en deze woningen gelucht. Na nieuwe metingen bleek het koolmonoxide (CO)-gevaar geweken. Het is nog onduidelijk wat de hoge concentratie koolmonoxide heeft veroorzaakt, forensische specialisten doen onderzoek.

Gevaar koolmonoxide

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat bekend als een sluipmoordenaar. Als je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld elf personen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijftig mensen belanden in het ziekenhuis. Meer informatie staat op de site van de brandweer.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Update: Aanhouding na aanrijding en verlaten plaats ongeval

De politie arresteerde zondagmiddag 3 maart een 36-jarige man uit Spanje nadat hij eerder die dag betrokken was bij een ongeval op de A4 in de richting van Rotterdam. Onderzoek wees uit dat de aangehouden verdachte mogelijk niet de bestuurder was. De vermoedelijke bestuurder is inmiddels bekend en wordt binnenkort verhoord. Na het ongeval, waarbij een 24-jarige automobilist uit Den Haag gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

4 maart 2024 15:30 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl