Politieberichten

Politie: maatregelen rond verloren voorwerpen na TV-reportage

Gelderland - 05 februari 2015 11:02:00

De eenheidsleiding van Oost-Nederland heeft een politiemedewerker geschorst. Dit omdat er volgens de leiding sprake is van ‘volstrekt onacceptabel gedrag’. "Burgers moeten kunnen rekenen op een 100 procent integere politie; daar waar dit in het geding is, treedt de politie direct op". Daarnaast is er een intern onderzoek gestart. Reden voor het interne onderzoek en de schorsing is een onderzoek door het TV-prgramma RamBam. Eind vorig jaar hebben twee redacteuren diverse zogenaamd 'gevonden' portemonnees bij de politie ingeleverd. Zeker twee portefeuilles zijn verdwenen en in twee gevallen is er mogelijk sprake van diefstal. Inmiddels hebben de redacteuren aangifte gedaan.Voor wat betreft de verloren voorwerpen geldt dat de gemeente het aangewezen adres is voor gevonden voorwerpen. Ook de Nederlandse Spoorwegen is een officieel aangewezen instantie voor het opslaan en registreren van gevonden goederen.

Dat is niet bij iedereen bekend en daarom melden de nodige burgers zich nog vaak op het politiebureau. De politie behoort te verwijzen naar de gemeente, maar uit oogpunt van service aan de burger nemen politiemedewerkers soms gevonden portemonnees, sleutels, dieren en dergelijke aan en zorgen dan voor verzending naar de gemeente.

In dat geval moeten de goederen zorgvuldig worden geregistreerd en opgeslagen; het programma heeft echter aan het licht gebracht dat dit zeker niet overal het geval is. De leiding van de eenheid gaat dan ook maatregelen nemen waardoor de registratie en het beheer worden verbeterd voor die enkele gevallen dat er toch mensen op het bureau komen.

De Regeling Gevonden Voorwerpen en het Burgerlijk Wetboek beschrijven de rechten en plichten van verliezers en vinders.

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Man gewond geraakt bij steekincident tijdens beroving

In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige man gewond geraakt tijdens een steekincident. Dit vond plaats op het moment dat twee verdachten het slachtoffer op straat wilden beroven. Zij lieten het slachtoffer gewond achter en zonder enige buit vluchtten ze te voet.

25 juli 2021 01:51 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl
112-nu.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.        Sluiten