112 Nieuws

Brand in woning na explosie

Purmerend - 17 april 2023 5:15 | AS Media

PURMEREND - Maandagmorgen 17 april om 01.35 uur was brand uitgebroken in een woning aan de Weverstraat in Purmerend. Het betreft dezelfde woning als afgelopen donderdagavond, toen deze woning onder vuur was genomen.

Er is te zien dat er brand is geweest bij de entree van de woning. Buurtbewoners spraken over een "flinke klap," waarna de brand begon. De bewoners zijn opgevangen door een ambulance en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Een kat des huizes werd gered. De brand was snel onder controle. Desondanks is er veel schade. De gemeente gaat gebukt onderaanslagen op bepaalde adressen, afgelopen donderdag was in de Weverstraat, bij deze woning, een schietpartij. De politie liet gisteren weten dat ze een 20-jarige verdachte hadden aangehouden op verdenking van betrokkenheid voor dit incident alsmede voor een schietpartij in Middenbeemster, twee dagen daarvoor. Afgelopen vrijdag maakte de Gemeente Purmerend duidelijk dat ze op de Weverstraat cameratoezicht hebben geplaatst.

Al deze incidenten houden vermoedelijk ook verband met twee andere plaats delicten, aan de Boeierstraat in Purmerend, waar ook een woning werd beschoten deze week. En een explosie Groenveld, waar een brandbom naar binnen werd gegooid.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Purmerend en omgeving