112 Nieuws

Gelderlanders kampioen op circuit Zandvoort

Zandvoort - 4 maart 2023 18:03 | AS Media

ZANDVOORT/WINKEL - Met een snelste trainingstijd zaterdagochtend stond de helwitte BMW van Koopman Racing uit Winkel op de pole position.

Voor de derde keer was Circuit Zandvoort het decor van de Winter Endurance Serie. De race ging over vier uur. Het Gelderse duo Bart Arendsen en Mex Jansen bemande de Koopman renwagen en had de beste troeven in handen voor het kampioenschap. De eerste race, november 2022, leverde een tweede plek op terwijl januari dit jaar de volle winst werd gepakt. Probleem Tijdens de eerste helft van de race kondigde zich na ruim 30 minuten wedstrijd een probleem aan. De blik van teameigenaar Hein Koopman sprak boekdelen. Het bijvullen van motorolie is niet direct een goed teken. Paar liter olie Na één uur en 45 minuten moest het team de handdoek in de ring gooien. De BMW M6 spoot een paar liter olie op de piste en wist met een sleepwagen de pits te bereiken. Ondank het uitvallen waren de eerdere race resultaten voldoende voor het kampioenschap.

Hein Koopman richt zich nu op de Supercar Challenge races die in april dit jaar van start gaan. Foto: De BMW M6 met Bart Arendsen in de cockpit. Hier nog op kop, even later viel het team uit.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Zandvoort en omgeving