112 Nieuws

Formule 1 test tijdwaarneming

Zandvoort - 19 november 2022 17:31 | AS Media

Zandvoort - Het Haarlemse bedrijf MYLAPS heeft dit jaar jaar een tijdwaarnemingssysteem getest tijdens diverse nationale autosportevenementen dat werkt met GPS.

Dit weekend test de Formule 1 organisatie het systeem in Abu Dhabi. Medewerker van MYLAPS en oud-perschef van Circuit Zandvoort, Zandvoorter Kees Koning, geeft uitleg: “Er hoeven geen detectielussen meer aangelegd te worden voor bijvoorbeeld DRS zones tijdens Formule races. Lampjes op het apparaatje geven aan of er een gele vlag is, code rood, DRS gebruik en een zestig kilometer restrictie. Alles werkt via GPS op de millimeter nauwkeurig. Tijdens diverse races, onder meer tijdens de Ford Fiësta Cup bleek het X2 Race Control systeem perfect te functioneren. MYLAPS zorgt er voor dat iedere coureur, baanpost en Race Control op ieder moment de precieze GPS locatie van een renwagen op de baan detecteert. Het systeem van MYLAPS bestaat uit vijf onderdelen. In de eerste plaats is er de X2 RaceLink, een soort transponder die in de auto gemonteerd wordt. Daarnaast omvat het pakket de X2 BaseLink, een GPS- en RF-radarpunt dat strategisch langs de baan is geplaatst waarmee de RaceLinks communiceren.

Ook staan er LED-panelen (ook wel bekend als Digiflags) langs de baan die de vlagsignalen geven en er zijn draadloze schakelkastjes (marshal controllers) op alle baanposten. Er draait tenslotte geavanceerde software bij de tijdwaarneming.”

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Zandvoort en omgeving