112 Nieuws

Politie treft inbrekerswerktuig aan bij grote controle

Ede - 29 juni 2022 23:05 | AS Media

EDE - Woensdagmiddag 29 juni tussen 15.00 en 21.00 uur heeft op twee locaties in Ede een grootscheepse politiecontrole plaatsgevonden. Hierbij waren ook de Belastingdienst, douane en de gemeente Ede aanwezig.

Opvallende en onopvallende motoragenten lieten de bestuurders volgen naar de controle locaties. Achtenzestig voertuigen zijn gecontroleerd. Er zijn meerdere boetes uitgedeeld. Onder andere 4 voor rijden zonder rijbewijs, 1 voor een losbreekrem, 2 scooterrijders voor de constructie snelheid, 3 bestuurders kregen er een voor rijden zonder gordel, 4 verkeersdeelnemers kregen er een voor het vasthouden van een telefoon, 2 voor de verkeerde plaats op de weg, 1 rijden over een doorgetrokken streep, 1 voor onvoldoende afstand houden, 1 voor niet meewerken aan een speekseltest, 1 voor het overschrijden van de maximale snelheid, 1 voor het ontbreken van een kinderveiligheidssysteem, 1 geen kenteken, 1 voor scherpe delen, 1 richtingaanwijzer niet werkend, 1 voor het niet tonen van een rijbewijs, 1 voor niet werkende verlichting van een aanhanger, 1 voor te weinig bandenprofiel, 1 voor het niet tonen van een identiteitsbewijs. Er zijn 3 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed twee beginnend bestuurders 210 ugl en 270 Ugl, en een ervaren bestuurder 555 ugl. Tevens zijn er inbrekerswerktuigen aangetroffen.

De controle is georganiseerd door een politiestudent van het basisteam Ede dit was een examen opdracht van haar opleiding.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Ede en omgeving