112 Nieuws

Schade van nachtelijke explosie goed te zien

Valkenburg - 17 oktober 2024 10:58 | AS Media

VALKENBURG - Donderdagmorgen 17 oktober was de schade bij een appartement aan de Duyfrakplein in Valkenburg goed te zien.

In de nacht van woensdag 16 oktober op donderdag 17 oktober omstreeks 01.05 uur ontplofte een explosief bij een voordeur van een appartement. Kort erna werden de hulpdiensten grootschalig gealarmeerd, want het was nog onduidelijk of er brand was ontstaan na de explosie. Ook werd het appartementencomplex ontruimd uit voorzorg. Van brand was geen sprake, waarna de brandweer en het Team Explosieven Verkenning de omgeving controleerde op de veiligheid. Forensische Opsporing heeft bij het appartementencomplex onderzoek gedaan.

De schade was overdag duidelijk te zien. Meerdere ruiten van het appartement, maar ook de railing van de galerij waren door de harde klap gesprongen. Een personenauto werd getroffen door meerdere glasscherven, wat voor schade veroorzaakte bij de voorruit en op het dak van de personenauto. Over de gehele parkeerplaats liggen stukken hout, wat door de explosie verspreid werd.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Valkenburg en omgeving