112 Nieuws

Gezondheidsklachten in zorginstelling door chemische lucht

Julianadorp - 9 oktober 2024 18:40 | AS Media

JULIANADORP - Woensdagmiddag 9 oktober tegen 16.30 uur werd melding gedaan van een vreemde lucht aan de Landbouwstraat in Julianadorp.

Het brandalarm was afgegaan de oorzaak bleek een chemische lucht te zijn, waardoor verschillende bewoners gezondheidsklachten, zoals irritatie van de luchtwegen, hebben ervaren.   De brandweer heeft de adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen om de situatie te onderzoeken en te bepalen of ontruiming noodzakelijk was. Vooralsnog is er geen officieel besluit genomen. De woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (VRNHN) kon nog geen verdere details verstrekken over de aard van de chemische lucht en de gezondheidstoestand van de bewoners. Inmiddels is duidelijk dat de hinderlijke lucht zich bevindt bij de opslagruimtes en de buiten tuin van de instelling. Bewoners zijn gevraagd een ieder naar hun appartement te gaan.

Verschillende bewoners zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel in verband met hun klachten of er iemand vervoerd werd naar een ziekenhuis is onbekend.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Julianadorp en omgeving