112 Nieuws

Veel beveiliging bij herdenking in synagoge

Amsterdam - 7 oktober 2024 22:07 | AS Media

AMSTERDAM - Maandagavond 7 oktober was er veel beveiliging aanwezig bij een herdenking in de RAV Aron Schuster synagoge aan de Heinzestraat in Amsterdam.

De herdenking was ter nagedachtenis van de terreuraanslag op 7 oktober 2023 in Israël. Zo een vierhonderd genodigden waren hier aanwezig, ook minister president Dick Schoof was aanwezig bij de herdenking. Schoof noemt 7 oktober een dag van blinde haat, van onbeschrijfelijk wreed geweld, van dood en verderf op 'X'. "De beelden staan voor altijd op ons netvlies gebrand." Hij wenst op 'X' ook vrede en harmonie; "Samen met de internationale gemeenschap zal de Nederlandse regering zich onvermoeibaar blijven inzetten voor de onmiddellijke vrijlating van de gegijzelden en voor vrede en veiligheid in Israël en de regio."

De herdenking was zwaar beveiligd. Meerdere busjes van de Mobiele Eenheid waren aanwezig, evenals meerdere gepantserde SUV's van dienst Bewaken en Beveiligen. De locatie van de herdenking werd uit voorzorg zo veel mogelijk geheim gehouden.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Amsterdam en omgeving