112 Nieuws

Brand in kledingcontainer veroorzaakt schade aan kringloopwinkel

Zaandam - 24 september 2024 6:59 | AS Media

ZAANDAM - Dinsdagochtend 24 september rond 04.50 uur ontstond er brand bij een container naast de kringloopwinkel aan de Oostzijde in Zaandam.

De brandweer werd gealarmeerd nadat een omstander vlammen en rook uit de container zag komen. Vanwege de omvang van de brand werd al snel opgeschaald naar 'middelbrand'. Meerdere blusvoertuigen en een ladderwagen kwamen naar de locatie. De brand bleek te zijn ontstaan in een container met ingezamelde kleding. Volgens de website van de kringloopwinkel wordt de opbrengst van de verkoop van deze kleding gedoneerd aan hulpbehoevenden in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. De container stond dicht tegen het pand, waardoor de hitte en rook ook schade aan de buitenkant van het gebouw veroorzaakten.

Om zeker te zijn dat de brand zich niet verder had verspreid naar het interieur, heeft de brandweer de toegangsdeur geforceerd. Gelukkig werd binnen geen vuur aangetroffen. De brand is geblust, zowel vanaf de grond als met behulp van een hoogwerker. Stichting Salvage is ingezet om de schade in kaart te brengen. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Zaandam en omgeving