112 Nieuws

Zendmast verwijdert van Telecomtoren

Alphen aan den Rijn - 20 september 2024 14:59 | AS Media

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vrijdag 20 september is een bedrijf begonnen met het vervangen van een bijna veertig meter hoge zendmast bovenop een telecom- en datatoren van honderd meter hoog aan de Energieweg in Alphen aan den Rijn.

Na een inspectie, welke enkele maanden geleden plaatsvond, bleek dat de zendmast aan vervanging toe was. Telecombedrijf VolkerWessels Telecom kreeg de opdracht om de mast te vervangen en is direct begonnen met het plannen van de vervanging van de veertig meter hoge mast. Het bedrijf is sinds donderdag 19 september bezig met de opbouw van de kraan en vandaag was de dag van het demonteren van de mast. Het bedrijf werkt met meerdere werknemers aan de demontage en het veilig naar beneden krijgen van de stukken van de mast. Het bedrijf verwacht in de nacht van vrijdag- op zaterdag de mast gedemonteerd te hebben en ook al deels de nieuwe mast gemonteerd te hebben. Naar verwachting is de montage van de nieuwe zendmast op zondag 22 september volledig afgerond.

Om alles in veilige banen te laten verlopen is er een gedeelte van de Energieweg afgesloten. De Energieweg blijft wel van twee kanten bereikbaar en de bedrijven zijn ook nog bereikbaar.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Alphen aan den Rijn en omgeving