112 Nieuws

Hulpverleners geven inkijk in hun vak tijdens veiligheidsdag

Nieuw-Beijerland - 14 september 2024 10:55 | AS Media

NIEUW-BEIJERLAND - Zaterdagmorgen 14 september om 10.00 uur ging de Veiligheidsdag van start aan de Nijverheidstraat in Nieuw-Beijerland.

De dag duurde van 10.00 uur tot 15.00 uur en was gratis te bezoeken. De brandweer was deze dag aanwezig met een tankautospuit en een ladderwagen. Daarnaast was ook het Urban Search and Rescue team (USAR) aanwezig, dat de afgelopen jaren een betekenisvolle bijdrage heeft geleverd bij reddingsoperaties in Turkije en Libanon. Verder maakte ook het team Digitale Verkenning tijdens het evenement hun opwachting. Hulpverleners gaven allerlei demonstraties en bezoekers konden onder andere meerijden in een oude brandweerwagen. Verder kreeg men de gelegenheid om te spuiten met een echte brandweerslang. ''Een unieke kans die je eigenlijk niet aan je voorbij kunt laten gaan'' aldus de organisatie.

Voor de kinderen werd een speurtocht georganiseerd waar ze aan mee konden doen en hadden ze de mogelijkheid om mee te doen met een kleurwedstrijd. Tot slot was er nog een simulator waar een virtual reality ervaring mee te beleven is. Er was genoeg te beleven voor jong en oud.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Nieuw-Beijerland en omgeving