112 Nieuws

Gewonde bij grote uitslaande flatbrand

Leeuwarden - 24 augustus 2024 7:51 | AS Media

LEEUWARDEN - Zaterdagmorgen 24 augustus om 00.20 uur was brand ontstaan in een flatwoning aan de de Hooidollen in Leeuwarden.

De brandweer schaalde op naar het sein 'grote brand' en zette meerdere brandweervoertuigen in om de brand te bestrijden. Er is nog geen duidelijkheid over eventuele gewonden, de omvang van de schade, of de oorzaak van de brand. De brand ontstond rond 00.20 uur en sloeg snel over naar aangrenzende woningen. De brandweer begon direct met het blussen, wat snel effect had. Ondertussen werden bewoners van het flatgebouw door brandweerlieden en politie geëvacueerd. Een uur later was de brand onder controle en kon het sein 'brand meester' worden gegeven, waarna het nablussen begon.

In totaal zijn drie woningen volledig verwoest en onbewoonbaar verklaard. Mogelijk hebben andere woningen ook schade opgelopen. Meerdere personen zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie, waarvan één persoon met spoed naar het MCL is overgebracht. Een traumateam ondersteunde het ambulancepersoneel tijdens het incident.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Leeuwarden en omgeving