112 Nieuws

Bewoner onderzocht wegens mogelijke koolmonoxidevergiftiging

Nijkerk - 6 augustus 2024 7:36 | AS Media

NIJKERK - Dinsdagochtend 6 augustus rond 04.15 uur heeft de brandweer onderzoek gedaan in een woonboerderij aan de Bremerseweg in Nijkerk.

In de woonboerderij was mogelijk een te hoge concentratie koolmonoxide (CO) aanwezig. Koolmonoxide staat bekend als een sluipmoordenaar omdat het geurloos en onzichtbaar is. Blootstelling aan hoge concentraties kan leiden tot bewusteloosheid. De brandweer werd met spoed opgeroepen en voerde metingen uit in de woning. De bewoners, waaronder kinderen, waren intussen buiten aan het wachten. Ook werd een ambulance ingezet.

Minstens één bewoner werd door de ambulancedienst onderzocht, maar de toestand van deze persoon is onbekend. Het is eveneens onbekend of de metingen van de brandweer iets hebben opgeleverd. De politie was ook met meerdere voertuigen aanwezig. Koolmonoxide (CO) ontstaat voornamelijk door onvolledige verbranding van koolstofhoudende brandstoffen. De eerste symptomen van koolmonoxidevergiftiging lijken op griepverschijnselen. Jaarlijks overlijden in Nederland tussen de 10 en 15 mensen aan de gevolgen van een acute koolmonoxidevergiftiging.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Nijkerk en omgeving