112 Nieuws

Houtzagerij volledig in het teken van hulpdiensten vanwege brandweerwedstrijd

Groenlo - 23 maart 2024 20:47 | AS Media

BELTRUM - Zaterdagmiddag 23 maart was een brandweerwedstrijd bij houtzagerij Kolkman en Zoon. De brandweerploegen mochten zich voor aanvang melden bij kazerne Groenlo, waar ze voor de start werden voor zien van een warme bak koffie. Zodra de ploeg mocht beginnen werden zij geleid naar de houtzagerij. Hier waren 2 klassen voorbereid. Een 112 scenario en een brandscenario. Per klasse mocht de top drie door naar de volgende ronde.

Bij het 112 scenario was er sprake van een boerenprotest. De boeren hebben hierbij brandgesticht in houten pallets en een boom omgezaagd. Hierdoor was de weg volledig geblokkeerd. Verderop heeft een vrouw een ongeval gekregen, zij zat bekneld en in de auto en was gespietst door een paal. Vanwege de omgevallen boom hadden de hulpdiensten veel moeite om bij de vrouw te komen. Een goede samenwerking was noodzakelijk om de vrouw snel uit haar benarde positie te halen. Bij het brandscenario was een binnenbrand uitgebroken bij Kolkman en Zoon. Eenmaal daar moesten de brandweerlieden een verkenning doen. Hierbij kijken de brandlieden wat er daadwerkelijk aan de hand is. Hier kwamen zij erachter dat er nog een slachtoffer in het pand aanwezig was. Tijdens het blussen en de reddingswerkzaamheden, werd al snel bekend dat er nog één persoon in het pand aanwezig was. De brandweer moest ook dit slachtoffer redden. Voor de bevelvoerders was het van belang dat zij het juiste aantal ambulances bestelde en bepaalde of zij de brand moesten opschalen.

De 112 klasse is als volgt geëindigd: 1. Defensie CLAS post A.S.K., 2. post Putten, 3. Post Gameren, 4. Post Zwartebroek, 5. Post Lichtenvoorde, 6. Post Dronten, 7. Post Zaltbommel, 8. Post Garderen, 9. Post Wageningen, 10. Post Wehl. De klasse brandbestrijding is als volgt geëindigd: 1. Post Ede Centrum, 2. Post Asperen, 3. Post Kesteren, 4. Post Winterswijk, 5. Post Zutphen, 6. Post De Valk, 7. Post Biddinghuizen, 8. Post Aalten, 9. Post Zevenaar, 10. Post Dieren.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Groenlo en omgeving