112 Nieuws

74-jarige vrouw onder druk gezet en opgelicht

Bunschoten-Spakenburg - 8 maart 2024 19:37 | AS Media

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vrijdagavond 8 maart heeft de politie bekendgemaakt dat een 74-jarige vrouw aan de Zwaard in Bunschoten-Spakenburg het slachtoffer is geworden van oplichting. Het voorval vond plaats tussen 13.30 uur en 14.00 uur. Oplichters hebben de vrouw onder druk gezet door haar ernstig te misleiden. Ze werd verteld dat ze zou worden overvallen.

In de middag ontving de vrouw een telefoontje waarin haar werd meegedeeld dat er een overval zou plaatsvinden in haar woning en al haar waardevolle bezittingen zouden worden gestolen. Ondanks dat het slachtoffer aanvankelijk argwanend was, bleef ze aan de lijn door de opgevoerde druk. Niet alleen beweerden de oplichters dat ze overvallen zou worden, maar ze beweerden ook dat er verdachte transacties op haar rekening hadden plaatsgevonden.

Een transactie van tienduizend euro werd naar verluidt op het nippertje tegengehouden. Om haar identiteit te verifiëren, werd de vrouw gevraagd om bijna €500 over te maken, met de belofte dat dit bedrag zou worden terugbetaald. Bovendien werd haar gevraagd om haar kostbare sieraden te fotograferen en in een tas te doen. De oplichters beweerden dat de sieraden snel getaxeerd moesten worden in een auto, maar dat ze binnen drie minuten weer bij haar zouden zijn. Een koerier stond voor haar deur en het slachtoffer werd verteld dat ze de tas met de sieraden aan de koerier kon overhandigen. Zowel geld als sieraden zijn hierbij meegenomen.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Bunschoten-Spakenburg en omgeving