112 Nieuws

Grote brandweeroefening bij Meander Medisch Centrum

Amersfoort - 29 februari 2024 19:33 | AS Media

HOOGLAND - Op donderdagavond 29 februari vond een brandweeroefening plaats in het Meander Medisch Centrum aan de Maatweg in Hoogland.

De oefening vond plaats tussen 19.00 en 21.00 uur, waarbij zowel medewerkers van Meander als de brandweer betrokken waren. Gedurende de oefening bleven het ziekenhuis en de Spoedeisende Hulp (SEH) gewoon open, en alle zorg en bezoeken werden zoals gepland voortgezet. Een brand in een ziekenhuis is geen ondenkbare situatie.

In het verleden hebben afdelingen aan de Maatweg moeten worden ontruimd vanwege brandincidenten. Zo heeft ook Meander in het verleden te maken gehad met de ernstige gevolgen van een brand. Bij de voormalige locatie Lichtenberg ontstond in 2011 brand in een transformatorhuis, wat resulteerde in een stroomstoring die leidde tot de evacuatie van het hele ziekenhuis, waar destijds 138 patiënten bij betrokken waren. Dit onderstreept het belang van regelmatige oefeningen om helderheid te bieden over de vereiste acties in soortgelijke omstandigheden.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Amersfoort en omgeving