112 Nieuws

Negen katten gedumpt in natuurgebied

Balloerveld - 7 november 2022 19:50 | AS Media

BALLOËRVELD - Op zaterdag 6 november 2022 en zondag 7 november 2002 heeft de dierenambulance in Assen in totaal negen -vermoedelijk- gedumpte katten, waaronder zelfs 1 pasgeborene, in het natuurgebied Baloërveld in Drenthe gevonden.

De eerste melding kwam zaterdagochtend bij de ambulancemedewerkers binnen maar hulp kwam voor deze kat te laat. Het dier was dermate verwaarloosd en ziek dat de dierenarts geen andere keuze had dan over te gaan tot euthanasie. Op zondag 7 november 2022 omstreek 12:00 werd door oplettende wandelaars gemeld dat er een zeer vermagerde langharige kat in de bosjes zat in hetzelfde natuurgebied. Rondom de vindplaats van deze kat werd ook een fleecedeken gevonden. Het gaat om een volwassen poes met langharige vacht, waarschijnlijk een kruising Maine Coon met een ander ras. Helaas werd later op die zondagmiddag duidelijk dat er naast deze twee volwassen katten ook vijf overleden halfwas kittens zijn aangetroffen, één pasgebore kitten en zelfs één overleden baardagaam.

De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen of andere mensen die deze kat herkennen en meer informatie hebben.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Balloerveld en omgeving