112 Nieuws

Woning en erf met stallen gesloten wegens drugshandel

Poortvliet - 1 mei 2024 19:04 | AS Media

POORTVLIET - Woensdagavond 1 mei rond 10.00 uur werd een woning, bijbehorend erf en de daarop aanwezige opstallen aan het Kerkplein in Poortvliet gesloten vanwege handel en overlast drugs.

Op 22 maart 2024 heeft de politie een zeer grote handelshoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen op het perceel Kerkplein 25 te Poortvliet. De burgemeester van Tholen heeft besloten de woning, het bijbehorende erf en de daarop aanwezig opstallen te sluiten. De sluiting is ingegaan op 1 mei 2024 om 10.00 uur voor de duur van zes maanden. Tijdens een inval aan het Kerkplein 25 te Poortvliet op 22 maart 2024 is een zeer grote handelshoeveelheid drugs aangetroffen in de woning en het voertuig van één van de bewoners. Er is in totaal meer dan 6 kilo hasj en hennep, bijna 100 gram aan amfetamine, bijna 100 gram aan cocaïne en meer dan 100 XTC pillen in beslag genomen. De drugs lagen verspreid in de woning, in grootverpakkingen en verkoopeenheden zoals gripzakjes en ponypacks. daarnaast is een grote hoeveelheid contant geld gevonden en in beslag genomen.

Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van drugshandel- en productie. Op basis van dit beleid is de burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Hierdoor wordt overlast in de toekomst hopelijk beperkt. De gemeente roept haar inwoners met klem op om bij handel in of productie van drugs - of het vermoeden daarvan - melding te blijven maken bij de politie.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Poortvliet en omgeving