Politieberichten

Ongeval met mountainbiker in Opsporing Verzocht

Nederland - 07 februari 2023 11:46

In de uitzending van Opsporing Verzocht vanavond aandacht voor een ongeval met een mountainbiker in het Amsterdamse Bos. Hij raakte ernstig gewond na een val over een balk.Een afdaling in het Amsterdamse Bos liep dramatisch af voor een 61-jarige mountainbiker. Op woensdag 29 mei 2020 botste hij hard op een balk, werd gelanceerd en brak onder andere verschillende nekwervels. Vermoedelijk is de balk er met opzet neergelegd.

Het slachtoffer, de tot dan toe kerngezonde Frits van de Voort, liep door de val een dwarslaesie op en heeft sindsdien niet meer kunnen lopen. Na 2,5 jaar revalidatie zonder uitzicht op verbetering en met veel pijn heeft hij uiteindelijk gekozen voor euthanasie.

Opwarmronde

Zo’n tien minuten voordat Van de Voort ten val kwam, heeft hij de afdaling ook al gereden als opwarmronde. Op dat moment lag de balk er nog niet. Vermoedelijk is de balk er die woensdag 29 mei 2020 aan het begin van de middag door een of meerdere personen neergelegd.

Onenigheid

Het slachtoffer fietste in coronatijd bijna dagelijks met een groep vrienden door het Amsterdamse Bos. Af en toe zorgde dit voor boze blikken van wandelaars en discussies over de vraag of mountainbiken wel of niet is toegestaan. Mountainbiken is overigens niet verboden in het bos; wel moeten de beoefenaars altijd rekening houden met wandelaars.

Beloning

Er ligt een beloning klaar van 15.000 euro voor de tip die leidt naar degene(n) die de balk heeft of hebben neergelegd.

Andere zaken in de uitzending:

Delft - Getuigenoproep steekincident
Roosendaal - Overvallen
Purmerend - Steekincident
Rotterdam - Projecties discriminerende teksten
Kerkrade - Gewelddadige berovingen
 Oosterhout - Bankpasfraude
 ’s Gravenmoer - Bankpasfraude
Den Hout / Oosterhout - Bankpasfraude
Zutphen/ Ommen - Bankpasfraude
Rotterdam - Beschieting restaurant
Hoensbroek - Dodelijk schietincident

In het programma is ook een terugkoppeling naar zaken uit de vorige uitzending.

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 7 februari uitgezonden om 20.30 uur op NPO2. Op woensdag 8 februari 2023 zal het programma rond 13.20 uur worden herhaald via NPO 2.

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Wie weet er meer over een explosie aan de Lisbloemstraat?

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een explosie in een woning aan de Lisbloemstraat in de Rotterdam. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond.

25 maart 2023 21:00 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl