Politieberichten

56 boetes uitgedeeld bij verkeerscontroles Rijksstraatweg

Haarlem - 27 januari 2022 10:22

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Gedurende tien dagen worden op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, het niet handsfree bellen met of het vasthouden van een mobiele telefoon, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. Afgelopen week waren deze controles op de Rijksstraatweg in Haarlem.De Rijksstraatweg is een belangrijke en drukke verbindingsweg tussen het centrum van Haarlem en Haarlem-Noord. Door het vele verschillende verkeer en soms beperkt zicht door geparkeerde auto’s en bomen zijn hier al vaker ongevallen met letsel geweest.

Bij de controles zijn afgelopen week 47 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was van een bestuurder die (na correctie) 68 km per uur reed in plaats van de toegestane 50 km per uur. Er werden 4 bestuurders beboet voor het vasthouden van hun mobiele telefoon tijdens het rijden.  Ook waren er 4 overtredingen van rijden zonder geldig rijbewijs. Tijdens de controle werd één brommerrijder bekeurd voor het rijden op het fietspad.

2022002510

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Politie onderzoekt meldingen tijdens festiviteiten in Kaatsheuvel

De politie is een onderzoek gestart nadat zes mensen bij een EHBO-post aangaven dat ze zaterdagavond 21 mei mogelijk zouden zijn gestoken of geprikt op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Een van hen, een 18-jarige vrouw, werd onwel en is naar het ziekenhuis gebracht.

22 mei 2022 14:14 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl