Politieberichten

Bureau Hengeveld bewijst zijn waarde

Utrecht - 26 januari 2022 17:48

Dankzij tips van kijkers van het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld kon de politie vorige week een 41-jarige inwoner uit Utrecht aanhouden. In het programma toonde de politie beelden van een man die vorig jaar bij het ziekenhuis IJsselstein een elektrische fiets wegnam. Maar liefst zeven kijkers herkende de man en gaven die informatie door aan de politie waarop hij kon worden aangehouden. Tegen de 41-jarige man werd proces-verbaal opgemaakt.Snelrecht voor fietsendief
De politie hield daarnaast nog een fietsendief aan. Een Utrechtse wijkagent zag vorige week aan het einde van de middag een 48-jarige inwoner uit Utrecht aan de J.P. Coenstraat meer dan gemiddelde aandacht had voor enkele geparkeerd staande fietsen. De wijkagent herkende de man vanwege eerdere fietsendiefstallen in de wijk. De wijkagent besloot om direct in te grijpen en sprak de man aan. Mede ook omdat hij wist dat de man nog gezocht werd voor eerdere diefstallen waarbij hij was herkend. De 48-jarige verdachte werd dan ook direct aangehouden op verdenking van vier diefstallen van fietsen. De Utrechtenaar werd in hechtenis genomen en moest zich woensdag 26 januari voor de rechter (snelrecht) verantwoorden. De verdachte werd veroordeeld tot zes weken gevangenisstraf. Daarnaast moet de man aan de gedupeerden een schadevergoeding betalen.

Bureau Hengeveld
Bureau Hengeveld is het regionale opsporingsprogramma van het Openbaar Ministerie en de politie-Midden-Nederland dat in nauwe samenwerking met RtvUtrecht elke week wordt uitgezonden. Het programma wordt elke woensdag om 13.15 uur bij RtvUtrecht uitgezonden en elk uur herhaald. Het programma terugkijken? Dat kan via deze link.

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Politie onderzoekt meldingen tijdens festiviteiten in Kaatsheuvel

De politie is een onderzoek gestart nadat zes mensen bij een EHBO-post aangaven dat ze zaterdagavond 21 mei mogelijk zouden zijn gestoken of geprikt op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. Een van hen, een 18-jarige vrouw, werd onwel en is naar het ziekenhuis gebracht.

22 mei 2022 14:14 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl