Politieberichten

Ernstig verwaarloosde koeien in bewaring genomen

Haarlem - 14 januari 2022 14:18

De NVWA en de dierenpolitie hebben donderdag tijdens een gezamenlijke actie zeven koeien in bewaring genomen. De situatie waarin deze dieren verkeerden was zeer slecht.Ernstig verwaarloosd
Toen de dierenpolitie en de NVWA donderdagochtend op een adres in Noord-Holland op het terrein de controle wilden uitvoeren, dachten de aanwezige mensen op het terrein dat zij hen de toegang konden weigeren. Overheidsdiensten mogen op basis van de Wet Dieren alle plaatsen betreden. De inspecteurs van de NVWA en de politie zijn het terrein opgegaan en troffen hier een aantal dieren aan die ernstig verwaarloosd waren.

Leefomstandigheden zeer slecht
Op het terrein werd geconstateerd dat de leefomstandigheden van de dieren ernstig te wensen overliet. Vele dieren stonden tot aan de knieën in de uitwerpselen en/of de modder en er was geen tot weinig voer en water beschikbaar.

Drie koeien waren ernstig verzwakt en/of ziek en een van hen lag tussen de kadavers in. Omdat de drie koeien er zo slecht aan toe waren, moest de dierenarts ze ter plekke laten inslapen. Tussen de levende koeien werden 6 kadavers van koeien aangetroffen.

7 Koeien elders ondergebracht en in bewaring genomen
Zeven koeien werden in bewaring genomen door de NVWA. Zij zijn door de dierenarts onderzocht, bleken ernstig verzwakt en werden overgebracht naar een adres waar zij de verzorging krijgen, die ze hard nodig hebben.

Processen-verbaal opgemaakt
De NVWA en de politie hebben meerdere processen-verbaal opgemaakt tegen de eigenaren van deze dieren; het onthouden van de nodige zorg aan dieren is een misdrijf.

 

2022008721

 

Bron: politie.nl


comments powered by Disqus

Politieberichten

Schoten gelost in de Kloosterstraat: verdachte aangehouden

De politie kreeg zaterdagavond rond 18.45 de melding dat een man met een vuurwapen zou hebben geschoten in de Kloosterstraat. De politie is direct ter plaatse gegaan en heeft de man opgespoord en aangehouden. Hij zit vast.

23 januari 2022 09:24 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl